Is jouw trap toe aan een nieuwe look of opknapbeurt? Overzet treden hebben tal van voordelen. Zo zijn overzettreden goedkoper als een volledig nieuwe trap, je kunt je trap een volledig nieuwe uitstraling geven, er is een ruime keuze in overzet traptreden, je trap is bijna meteen beloopbaar en je kunt je overzettreden laten afwerken met bijvoorbeeld antislip of verlichting.

 

Wat zijn overzettreden precies?

Overzettreden zijn nieuwe treden die over je oude trap heen worden geplaatst. Met overzettreden krijgt niet alleen jouw trap, maar je hele interieur een andere uitstraling.

 

Verschillende materialen

Naast de verschillende voordelen zijn er ook verschillende materialen mogelijk voor de overzettreden:

Het meest geliefde materiaal voor overzet treden is hout. Hier kan je kiezen tussen samengesteld hout of massief hout. De levensduur voor de overzettreden is meer als 40 jaar.

Naast hout kan er ook worden gekozen voor laminaat, dit heeft namelijk ook een warme uitstraling, maar is wel goedkoper als hout. De levensduur van laminaat is afhankelijk van de dikte van de toplaag, tussen de 10 en 25 jaar.

Ook vinyl of PVC zijn populaire keuzes in materialen. Deze materialen zijn duurzaam, kleurvast, slijtvast en geluiddempend. De levensduur voor de overzet treden is tussen de 10 en 20 jaar.

Heeft u toch liever een ander materiaal? Ook een betonlook, tegels of tapijt zijn mogelijk.

Overzettreden lincolnOverzettreden metalicOverzettreden grenen

Je kunt ervoor kiezen om de overzettreden zelf te plaatsen of om deze te laten plaatsen door een professional.

Hoe ziet het plaatsen eruit door een professional eruit?

Allereerst wordt de trap opgemeten, waarna de bestaande trap wordt schoongemaakt. Hierna wordt de lijm aangebracht en worden de overzet treden geplaatst. Als laatste worden de naden afgekit en wordt er een beschermende laag aangebracht.

 

Zelf je overzettreden plaatsen

Je kunt er ook voor kiezen om de overtreden zelf te plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat de treden perfect op maat gezaagd moeten worden en dat ze op de correcte manier moeten worden geplaatst.